8 клас Травлення. Тестова перевірка

 

Тестова перевірка знань з теми " Травлення"

1.Виконує первинне розщеплення вуглеводів


а       лізоцим

б       муцин

в       амілаза

г        ферментатин


2.Знезаражує їжу, сприяє загоєнню ран


а       лізоцим

б       муцин

в       панкреатин

г        амілаза


3.За добу в організмі людини утворюється


а       3-5 літрів слини

б       5 літрів слини

в       1-1,5 літри слини


4.Скільки зубів у дорослої людини


а       28

б       32

в       28-32

г        28-30


5. Із їжею в ротовій порожнині відбувається


а       оцінка смакових якостей

б       первинна хімічна обробка

в       механічна переробка

г        усе перелічене


 6.Біологічно активна речовина, що розщеплює складні органічні речовини до простих


а       ферменти

б       продуценти

в       реагенти

г        консументи


7.Травна система людини складається з:


а       травного каналу і травних залоз

б       ротової порожнини і шлунку

в       макроелементів і мікроелементів

г        води і травного каналу


8.Шлунковий сік людини містить;:

а       Неорганічні сполуки, вода, хлоридна кислота, солі,

б        ферменти (пепсин, ліпази), муцин,лізоцим, молочна кислота

в       слина, вода і хлоридна кислота

г        слиз, ферменти і хлоридну кислоту

9.Орган, який розміщений в правому підребер'ї:


а       шлунок

б       печінка

в       тонкий кишечник

г        товста кишка



 


10.
Печінка – це :

 а) залоза; б) гормон; в) фермент

 

 

 

11. Куди виділяють свої секрети підшлункова залоза і жовчний міхур


а       у червоподібний відросток

б       у товстий кишечник

в       у шлунок

г        у12-палу кишку


 

12. Поживні речовини в організмі людини всмоктуються переважно у :

а) шлунку;          б) тонкому кишечнику;        в) товстому кишечнику

 

13. Установіть відповідність між назвами органів травлення та цифрами на малюнку:

 


А  шлунок

Б  дванадцятипала кишка

В  товстий кишечник

Г  ротова порожнина

Д стравохід

Е глотка

Є пряма кишка

 

 

 

 

14.Жовч полегшує перетравлювання:


а       білків       

б       жирів       

в       вуглеводів    

г        мінеральних речовин


 

 

15.Які залози належать до травних

а       підшлункова

б       слинні

в       щитовидна

г        печінка

д       надниркові