Тестова перевірка знань з теми " Травлення"
1.Виконує первинне розщеплення вуглеводів
а лізоцим
б муцин
в амілаза
г ферментатин
2.Знезаражує їжу, сприяє загоєнню ран
а лізоцим
б муцин
в панкреатин
г амілаза
3.За добу в організмі людини утворюється
а 3-5 літрів слини
б 5 літрів слини
в 1-1,5 літри слини
4.Скільки зубів у дорослої людини
а 28
б 32
в 28-32
г 28-30
5. Із їжею в ротовій порожнині відбувається
а оцінка смакових якостей
б первинна хімічна обробка
в механічна переробка
г усе перелічене
6.Біологічно активна речовина, що розщеплює складні органічні речовини до простих
а ферменти
б продуценти
в реагенти
г консументи
7.Травна система людини складається з:
а травного каналу і травних залоз
б ротової порожнини і шлунку
в макроелементів і мікроелементів
г води і травного каналу
8.Шлунковий сік людини містить;:
а Неорганічні сполуки, вода, хлоридна кислота, солі,
б ферменти (пепсин, ліпази), муцин,лізоцим, молочна кислота
в слина, вода і хлоридна кислота
г слиз, ферменти і хлоридну кислоту
9.Орган, який розміщений в правому підребер'ї:
а шлунок
б печінка
в тонкий кишечник
г товста кишка
10.Печінка – це :
а) залоза; б) гормон; в) фермент
11. Куди виділяють свої секрети підшлункова залоза і жовчний міхур
а у червоподібний відросток
б у товстий кишечник
в у шлунок
г у12-палу кишку
12. Поживні речовини в організмі людини всмоктуються переважно у :
а) шлунку; б) тонкому кишечнику; в) товстому кишечнику
13. Установіть відповідність між назвами органів травлення та цифрами на малюнку:
А шлунок
Б дванадцятипала кишка
В товстий кишечник
Г ротова порожнина
Д стравохід
Е глотка
Є пряма кишка
14.Жовч полегшує перетравлювання:
а білків
б жирів
в вуглеводів
г мінеральних речовин
15.Які залози належать до травних
а підшлункова
б слинні
в щитовидна
г печінка
д надниркові